Domaine Lafond

Roc-épine 2019
Geproefd op 20 februari 2022

De wijnen van Lirac werden lang verkocht met het wervende verkooppraatjes van de wijnvertegenwoordiger - voet tussen de deur: ja, nee, het ís niet châteauneuf-du-pape, want de wijngaard ligt net buiten de appellation, maar als de appellationgrens ook maar even anders was bepaald was het dus wel châteauneuf-du-pape en had u een fortuin moeten betalen voor deze dorre landwijn, en nu slechts een klein fortuin, want het is dus wel een dorre, we bedoelen ongekend intense fruitige landwijn met een hemelbestormde afdronk die bijna een châteauneuf-du-pape is. 

Dat hoeft niet meer gelukkig. Zeker niet in het geval van deze lirac, die moeiteloos menig pape naar de kroon steekt.

In deze lirac proef je de heenwijzende en beschouwelijke invloed van Châteauneuf-du-Pape, ooit woonstee van Gods plaatsvervanger op aarde. 

De wijnboeren Lafond hebben deze gezellige wijn gemaakt van zestig procent grenache - voor het. kersenfruit en de hint van exclusieve chocola -  plus dertig procent peperige syrah en nog 10% mourvèdre die zo fijn naar dure sigaren kan geuren en stoere structuur geeft. Het geheel is helder en opgewekt van smaak, en toch een indrukwekkende bekvol.

wine-score-star
Rood
- Lirac - Frankrijk
Producent: Domaine Lafond grenache >mourvèdre >syrah >
14%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Lirac - Frankrijk
Producent: Domaine Lafond
grenache >mourvèdre >syrah >
14%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma