Podere le Ripi

Amore e Magia 2016
Geproefd op 28 februari 2022

Koffie? Iemand? Kan wel hoor. De eigenaar van het domein zet het graag. En de kwaliteit is verre van slecht. Francesco Illy is inderdaad van dat koffiemerk. Maar ik zou zijn Amore & Magia nemen. Daarin getuigt hij zijn liefde voor de sangiovese ofschoon hij het zijn stokken behoorlijk lastig maakt. Plant ze dicht op elkaar uit de volle overtuiging dat alleen op deze manier de wortels dieper de bodem in gaan om zo in de diverse bodemlagen verschillende mineralen te absorberen. 

Verschillende producenten verklaren Francesco voor gek. Maar hij is juist gek op een Brunello met een volstrekt eigen signatuur. Ik had al eerder het voorrecht om zijn 2015 versie te proeven. Het donkere fruit. Kersenlikeur. De fijne bitters. Van cacao. Gebrande koffieboontjes. Voortdurende zuren. Paddenstoelen vormen een erehaag voor kruiden, pruimen en truffel. Zwaargewicht met een aangename lichtvoetigheid. 

'Lekker wijntje' becommentarieerde iemand op Vivino. Zo is 't maar net. Ben benieuwd hoe complimenteus deze 2016 dan wordt bejegend door de 'plaatjesmakers'?  'Ook een lekker wijntje'? Of de aansporing om vooral in te kopen, omdat de oogst een 'kleintje' was? Niet zozeer wat kwaliteit betreft maar wel qua volume. En dan is het welbeschouwd een mirakel dat de prijs dezelfde is gebleven. 

wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Podere le Ripi sangiovese >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 85.00
wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Podere le Ripi
sangiovese >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 85.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.