Ben Glaetzer

Wallace 2021
Geproefd op 20 november 2023

Ben Glaetzer: producent van Amon-Ra, een van de weinige iconische nieuwe wereld wijnen. Begin maar vast te sparen. Kan het niet wat minder? Zeker. Maar dan wel zonder ook op dit prijsniveau op kwaliteit te beknibbelen.

'Prachtwijn met een volstrekt eigen karakter', noteerden we over de 2018 oogst. De hele groentejuwelier liet zijn mooiste fruit acte de présence geven. Volle bramen, donkere kersen, cassis, pruimen, aardbeien, pruimen in de hoogglans en onthaarde frambozen. Draai aan de pepermolen, cacaokruimels, shiraz-aardsigheid en tannines van de rol met fluweel.

'Koopje' oordeelden we zelfs. En het advies om voorraad te nemen bleef. De 2019 die we vorig jaar beoordeelden was niet zo scheutig met de liters. Integendeel zelfs. Er werd bijkans historisch weinig geoogst. Maar wat er was, was buitengewoon geconcentreerd en precies. Een subtiele barossa met wat fijnere zuren presenteerde zich.

Ondertussen heeft zich de 2021 gemeld, een jaar dat voor de regio als 'near perfect' de boeken is in gegaan. En inderdaad, een verrukkelijke, delicate, intense, fijnmazige wijn valt ons ten deel.

En de score? Near perfect. 

wine-score-star
Rood
- Barossa Valley - Australië
Producent: Ben Glaetzer grenache >shiraz >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 21.00
wine-score-star
Rood
- Barossa Valley - Australië
Producent: Ben Glaetzer
grenache >shiraz >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 21.00