Ik geef het maar meteen toe: van die minustellu hadden we nog nooit gehoord. Even zoektochtje gestart op het wereldwijde wijnweb. Blijkt deze het alias te zijn van de graciano, een druif die ooit de hoofdrol speelde in Rioja en zich in het gelukkigste geval tegenwoordig veelal tevreden moet stellen met een rol als souffleur. Enfin, ook in deze blend doet ie voor slechts 10 procent mee maar gelukkig weten we nu wel waarmee we te maken hebben.
Maar wat een mooi samenspel is hier ontstaan, met twee lokale helden, plus een shotje van international syrah. Hebben eerst gezellig mogen huizen op het 350 miljoen oude granieten platform dat zo eigen is voor de appellation Corse-Calvi. Dat ze zich er thuis voelden is te proeven. Verrukkelijke, verteerbare rouge die associaties oproept met Siciliaanse Etna rood. Ook daar zware ondergrond maar uiterst lichtvoetige, transparante en nerveuzige wijn die in laagjes lichtrood fruit, subtiele kruiderijen, frivole zuren en sappige bittertjes presenteert.