Brazin Old Vine Zin - De Grote Hamersma

Brazin

Old Vine Zin 2019
Geproefd op 7 mei 2022

Amerika’s nationale held, de zinfandel. Heel chauvinistisch Amerika zette de ‘Star Spangled Banner’ op als er een fles van dit rood ontkurkt werd. Echter, het blijkt een druif die minder uniek is dan de Californische wijnmakers lang hadden gehoopt.

In Italië gaat de druif als primitivo door het leven. En volgens sommigen in Kroatië als plavac mali dan wel als crljenak kastelanski, hetgeen helaas dan weer klinkt als oorlogsmisdadigers op een most wanted list. Nu zijn dat alle drie weer namen die bepaald niet tot koopzucht leiden.

Enfin, Italiaans, Kroatisch dan wel Amerikaans of niet, de zinfandel van Brazin heeft er ondanks de leeftijd van de stokken behoorlijk veel zin in. En dat heeft geleid tot een zeer vieve rode. Jammig donker fruit. Bramen, cassis, en pruimen in pepergezelschap. Rulle tannines zorgen dat-ie niet helemaal te keurig en te braaf wordt.

wine-score-star
Rood
- Lodi - Verenigde Staten
Producent: Brazin zinfandel >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Vinify € 18.95
wine-score-star
Rood
- Lodi - Verenigde Staten
Producent: Brazin
zinfandel >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Vinify € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.