Domaine Sauveroy Cuvée Andécaves - De Grote Hamersma

Domaine Sauveroy

Cuvée Andécaves 2020
Geproefd op 4 maart 2024

Treurig maar waar: zelfs menig verder goed onderlegde wijnliefhebber zal bij het woord ‘anjou’ niet verder komen dan weten te melden dat het appellation in de Loire is. Wie een beetje thuis is in de geschiedenis zal zich herinneren dat lafzoete rosé d’anjou zo’n halve eeuw geleden wereldwijd voor knallende katers zorgde.

Maar dan anjou rode wijnen levert als deze, nee. Geen idee. Geen benul dat druif cabernet franc, vader van de u wellicht bekende cabernet sauvignon, zulke spannende wijnen kan leveren. Doet denken aan bovenstebeste landelijke bordeaux, maar heeft tegelijk een heel eigen karakter.

Niet altijd een makkelijk karakter. Kan wat lastig zijn, geeft zich niet soepel. De tannines, hoe mooi rijp ook hier, zijn aanwezig.Maar juist dat tegenstribbelende in z’n aard maakt de ware cabernet franc zo spannend.

En treurig maar waar: door z’n onbekendheid ook nog heel aantrekkelijk van prijs.

 

 

 

wine-score-star
Rood
- Anjou Villages - Frankrijk
Producent: Domaine Sauveroy cabernet franc >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 14.95
wine-score-star
Rood
- Anjou Villages - Frankrijk
Producent: Domaine Sauveroy
cabernet franc >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.