Cà dei Maghi Corvina - De Grote Hamersma

Cà dei Maghi

Corvina 2021
Geproefd op 31 mei 2022

Venetië is mooi, en z’n achtertuin worden bijpassende wijnen gemaakt. Heerlijk, die teer rode valpolicella, rozengeurig, dat subtiele fruit, die zwierige zuren…

Moeilijk te maken, zoiets verfijnds. In de praktijk is veel valpolicella dan ook eerder dun en zuur, of juist onbehouwen krachtig. 

Maar hier, in Cà dei Maghi, het huis van de magiërs, weten ze de ware valpolicella te toveren. Hij mag wel niet zo heten, omdat er hier alleen maar druif corvina is gebruikt, niet de verder vereiste valpolicelladruiven, maar het resultaat is als de valpolicella van je dromen.

Bijna rosé-achtig van kleur, teer en bedeesd van geur, een smaak van zijde en kant. Ragfijn. Zweeft het glas uit.

Wees er snel bij, want veel is er niet van. 470 flessen. Wij proefden nummer 13, stond er met de hand op geschreven. Brengt bepaald geen ongeluk. Behalve dan dat we het jammer vonden dat we ook niet fles 14 hadden om mee verder te gaan.

wine-score-star
Rood
- Rosso Veronese - Italië
Producent: Cà dei Maghi corvina >
11%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Devinita € 14.95
wine-score-star
Rood
- Rosso Veronese - Italië
Producent: Cà dei Maghi
corvina >
11%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Devinita € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.