Domaine Maby Nessun Dorma - De Grote Hamersma

Domaine Maby

Nessun Dorma 2020
Geproefd op 18 juni 2022

Daar in de Zuidelijke Rhône is Châteauneuf-du-pape beroemd sinds de pausen, de papes, daar hun nieuwe kasteel, het Château neuf neerzetten en ontdekten dat de omringende wijngaarden prima paleiswijn konden leveren.

Verder zijn Gigondas en Vacqueyras in aanzien gestegen, maar Lirac blijft wat achter. Jammer voor de wijnboeren aldaar, fijn voor ons consumenten. Zo hebben we voor een nog steeds vriendelijke prijs wijn om in ons eigen paleisje te schenken.

Zolang het duurt tenminste: de pausen ontdekten al dat er in het naburige Lirac prima wijn gemaakt werd, dius het zou zo maar kunnen zijn dat Lirac herontdekt wordt en stijgt in prijs.

Dus geniet ruimhartig van deze rondbuikige, breedgeschouderde, gulle rode vol zomerwarmte, vol Zuid-Franse kruidengeuren, vol kersenfruit en cacaoi van druif grenache, met pit en peper van druif syrah, maar vertel het niet verder.

wine-score-star
Rood
- Lirac - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 14.75
wine-score-star
Rood
- Lirac - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 14.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.