Château La Grave

2019
Geproefd op 23 juni 2022

Een keurige burgermansbordeaux van goed fatsoen met degelijke opvattingen. Geen pretentie tot aristocratische grand cru, geen poeha of avontuur, niet de gulle luxe rijkdom van de betere Chileen of Argentijn: gewoon een keurige brave bordeaux zoals ‘t behoort. 

En omdat die zeer zeldzaam zijn, en zeker voor deze ouderwetse prijs, van harte aanbevolen. Ook het nieuwe oogstjaar 2019 waar Aldi wederom de hand op heeft weten te leggen, overtuigt weer. 

Hoewel een médoc, voor slechts 35% cabernet sauvignon, de druif die hier gewoonlijk toch in de meerderheid is. Merlot heeft het overwicht. Gelukkig betreft het hier wel ferme bordeauxmerlot, met de geur van een dure handtas en ferme tannines.

Al met al streng en iets afstandelijk. Een deftig heerschap. En dat kan zeer aangenaam gezelschap zijn. Zeker in dit geval, als al die deftigheid bekleed is met rijp cassisfruit en opgefleurd met fraai cederhout.

Een zeer aristocratische médoc voor een vriendenprijs die ondanks alle prijstanghysterie in Bordeaux krek hetzelfde is gebleven als de ook al zo goed scorende 2018 oogst. 

wine-score-star
Rood
- Médoc - Frankrijk
Producent: Château La Grave cabernet sauvignon >merlot >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 8.99
wine-score-star
Rood
- Médoc - Frankrijk
Producent: Château La Grave
cabernet sauvignon >merlot >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 8.99