Quinta do Silval Ritmus - De Grote Hamersma

Quinta do Silval

Ritmus 2018
Geproefd op 23 juni 2022

De Engelsen bedachten ooit port: de schrale, ruwe dourowijnen bevielen hen niet, en een slimmerik kwam op het idee alcohol toe te voegen.

Hadden ze nooit gedaan als men daar toen al wijnen als deze maakte. Statige wijn, deftig als de beste bordeaux, maar dan vol inheemse, heel eigen geuren en smaken. Dankzij deze uitgekiende combinatie van bijzondere portdruiven: 40% touriga Nacional, 40% tinta roriz en verder de touriga franca.

Slank, deftige tannines, heldere zuren. Fijn fruit, specerijen, aards. Je proeft de dorre rotsgronden van de steile hellingen van de Douro, de felle zon.

Ideale wijn voor een regenachtige herfst in een Engelse bibliotheek. Buiten is het koud en nat, binnen heb je de zon in het glas, maar zonder dat het ordinair wordt. Alles heel beheerst en fijngevoelig, met in de afdronk wat lekker lastige weerbarstigheid.

En dat alles voor een prijs dat je denkt dat de importeur zich vergist heeft.

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 9.50
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 9.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.