Weingut Schloss Schönberg Spätburgunder ‘Vom Granit’ - De Grote Hamersma

Weingut Schloss Schönberg

Spätburgunder 'Vom Granit' 2020
Geproefd op 7 juli 2022

Interessant. In 2013 begonnen het echtpaar Streit met een Sekterei en dat werd een dermate bruisende onderneming dat zij een jaar later al de stilte opzochten. Niet dat zij toen gingen niksen. Integendeel. In 2014 al namen zij het 6,5 hectare grote Weingut Schloss Schönberg over. Rabea Trautmann is de wijnmaakster die zowel de Grundweine voor de Sektproductie, maar ook uit de voeten kan met de 'stille wijnen' van Schloss Schönberg. 

Haar eerste oogst werd al meteen bejubeld door de wijngids Vinum: 'Feinster Saft, geschmeidige Tannine, Sauerkirsche, tolle Säure und Länge, absolut klar. Ein grosser Wein, wenn er so auf die Flasche kommt!' Smaakt dat naar mehr of niet? Dat kan nu. Aangewezen partij: de 2020 oogst. Fascinerende wijn. Roostertoontjes, rokerigheid, subtiel bosbessenfruit, frivole frambozen, kersen met een rieten mandjesachtergrond en nerveuze zuren die als een tapdanser met hoge nood de smaakpapillen aantikken. Schön wass?  

wine-score-star
Rood
- Hessische Bergstrasse - Duitsland
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 18.95
wine-score-star
Rood
- Hessische Bergstrasse - Duitsland
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.