Neleman Monastrell – Cabernet sauvignon ‘Fruity’ - De Grote Hamersma

Neleman

Monastrell - Cabernet sauvignon 'Fruity' 2023
Geproefd op 11 juli 2024

Neleman, die inmiddels een veelkleurige waaier aan wijnen biedt met evenveel variatie in etiketten, heeft hier de plank misgeslagen. Want of die twee toch zeer voorname druiven, Bordeauxaristocraat en jetsetter cabernet sauvignon, en de onder z’n Franse naam mourvèdre  geprezen en nu ook in z’n geboorteland gewaardeerde Spaanse monastrell, zo achteloos slordig scheef op een etiket willen? En dan onder hun deftige namen de vermelding Fruity? We betwijfelen het.

Gelukkig doet de inhoud de ferme druiven recht. En is de samenwerking succesvol. De deftige cassisgeur van de cabernet, plus de zonnige geuren, de knoestige smaken van de monastrell vormen hier een perfecte eenheid.

De monastrell is thuis, hier in Zuid-Spanje, geeft al z’n zonovergoten, kruidige geuren, z’n smaak vol fruit en specerijen, en de noordelijke bordeauxdruif sluit er naadloos op aan. En dat allemaal voor een prijs waardoor je denkt dat Neleman niet alleen qua etiket maar ook qua prijskaartje de plank heeft misgeslagen.

wine-score-star
Rood
- Spanje - Spanje
Producent: Neleman cabernet sauvignon >monastrell >
13%
vol
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Hema € 7.00
wine-score-star
Rood
- Spanje - Spanje
Producent: Neleman
cabernet sauvignon >monastrell >
13%
vol
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Hema € 7.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.