Col di Lamo

2011
Geproefd op 11 augustus 2022

Dames-domein. Sterker nog: moeder- en dochterinspanning. Ontmoet respectievelijk Giovanna en Diletta Neri. Excuses maar meteen voor de Pavlov-achtige heren-reactie ten burele van De Grote Hamersma: prettig om naar te kijken. 

Nu dat geldt overigens ook voor het domein zelf. Een ontwerp van de wijnmakerij dat prachtig geïntegreerd is in het Toscaanse landschap. Werp anders zelf even een blik op de website van de importeur. Dat praat een stuk makkelijker.

Enfin, tot zover het oog. Ook de respons op de wijn mag er zijn. Daaruit blijkt dat Giovanna goed heeft opgelet in de tijd dat haar vader het domein nog bestierde. Zijn erfenis is in vaardige handen. 

We treffen een brunello uit een jaar dat klassieke wijnen voortbracht en dat zich nu langzaam maar zeker naar rijpheid, behaaglijkheid en herfstoverpeinzingen beweegt. De geur van warme baksteen en in het glas ook die kleur: brique. In de mond gewelde pruimen, even in de pan aangezette kersen, zacht-zoet, afgeblust met een drupje balsamicoazijn, een umami-vermoeden. Een nerfje zoethout, een zucht specerijen en een aarzelende truffelinzet.

Dank u, dames. 

Vindt u het erg dat we nu erg uitkijken naar de A Diletta die een geruststellende extra veertig euro op de kassa laat aanslaan? 

wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Col di Lamo sangiovese >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 59.95
wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Col di Lamo
sangiovese >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Devinita € 59.95