Uggiano Roccialta - De Grote Hamersma

Uggiano

Roccialta 2019
Geproefd op 24 augustus 2022

Uit het hart van de Toscane dat klopt tussen Siena en Florence. Nu houdt dat niet automatisch in dat ook een wijn met deze herkomstbepaling kwalitatief gezien ook klopt. De afgelopen jaren hebben we een hoop opportunistisch materiaal op de proeftafel gehad. Soms van een beschamende kwaliteit. Evenals de mededeling 'Bordeaux' op het etiket geen enkele garantie is voor gesofisticeerde wijn is de duiding 'Chianti Classico' dat evenmin. 

Maar deze heeft het hart op de juiste plek. Kloeke classico. Met de karakteristieke zure kersen, vergezeld door zwarte bessen, pruimen, paddenstoeltjes, groene kruiden, zoete tomaten en, het zal je niet verbazen met al die kerken in Italië, de geur van wierook. 

Goed spijsadvies op het achteretiket ook: serveren met gegrilde T-Bone, ter plekke beter bekend als bistecca alla fiorentina. Het aldus ontstane een-tweetje vormt een klassieker. 

wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Uggiano sangiovese >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Leidscherijnwijn € 14.95
wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Uggiano
sangiovese >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Leidscherijnwijn € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.