Quinta dos Murças Margem - De Grote Hamersma

Quinta dos Murças

Margem 2019
Geproefd op 26 september 2022

Ook een field blend en een identieke benadering van het wijnmaakproces zoals ook het geval is bij de Reserva en de VV47 van deze quinta. Lees daar meer over bij de eerstgenoemde wijn. 

Zodoende ook een enorme lengte, breedte en diepgang. Rustiek zonder ouderwets te worden. Is bovendien nog in zijn jeugdjaren. Uit een jaar zonder regen maar met niet al te hoge temperaturen voor Douro-begrippen. Lees: de 35 graden is niet of nauwelijks aangetikt. 

Zorgt in dit geval voor een prachtige, intense en compacte tinto met nog fiks wat vlees op het bot en goed ontwikkelde spierbundels. Voorts bakken donker, koel en vers fruit. Amarenekersen. Bedden vol viooltjes. Zwarte olijven. Tabaksbladen. Laurierstruiken. Een authentieke apothekerskast (dus niet zo eentje van Riviera Maison waarop in krulletters Live is Love is geschilderd), vol geheimzinnige en vooral fijnzinnig geurende kruiden. Tannines aan de rol. Pak een karaf waarin gekalligrafeerd staat 'Decanteren doet begeren'. Plezier zal je beloning zijn. 

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Producent: Quinta dos Murças
12,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijn Genoten € 43.50
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Producent: Quinta dos Murças
12,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Wijn Genoten € 43.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.