Catena Alta Historic Rows Malbec - De Grote Hamersma

Catena Alta

Historic Rows Malbec 2018
Geproefd op 26 november 2022

Staat als een huis. Grootse malbec van de bodega die claimt deze druif een tweede thuis te hebben gegeven in Argentinië. Wordt gemaakt van de oudste stokken, afkomstig van vijf verschillende percelen variërend in hoogte van 920 tot maar liefst 1450 meter boven zeeniveau. We stellen ze even voor: Angélica en Angélica Sur, Adrianna, Nicasia en La Pirámide.

Gul, rijk, vol en veel. Geen laffe borreldrank, maar steakvriend. Pak behalve je kurkentrekker ook je mes en vork er maar bij.

Heeft hele dikke tannines, maar kleurt binnen de lijntjes en is nergens overdreven. Balanceert tussen stevigheid en doordrinkbaarheid. Met gewenste fraîcheur dus. Barst van de bramen, donkere kersen, zwarte bessen, kleine blauwe pruimen, truffel en tijm smaakvol gepresenteerd in een aangeveegde koeienstal. Die laatste fourneert, zoals al geschreven, ook met plezier het aanbod op het bord verzorgt.

Zie ook de Historic Rows Cabernet Sauvignon.

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Catena Alta malbec >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 26.29
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Catena Alta
malbec >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 26.29
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.