Domaine Rolet Rouge Tradition - De Grote Hamersma

Domaine Rolet

Rouge Tradition 2018
Geproefd op 6 februari 2023

De wijngaarden van de Jura liggen zo versnipperd door de streek dat er nauwelijks gesproken kan worden van één wijngebied. Links een perceeltje, rechts een strook, om de hoek nog wat ranken. Midden tussen bossen en weilanden. De meest afgelegen heuvels van Frankrijk huisvesten niet bepaald de bekendste wijnstreek van het land. Maar de druiven die er groeien zijn beslist geen onbekende. We treffen er onder andere de helden uit de Bourgogne die ook hier uitstekend aarden. Pinot noir voor rood. En chardonnay voor wit. De laatste tekent zelfs voor flinke hoeveelheden die ter plekke als ‘floral’ door het leven gaat. 

Maar voornoemd Bourgogne-duo heeft niet het alleenrecht. In de Jura worden ook unieke wijnen gemaakt met ‘eigen’ druiven, zoals de eigenzinnige Vin Jaune van de savagnin, het antwoord van Frankrijk op Spaanse Sherry. En wie graag rood drinkt moet zeker eens proberen een fles met poulsard of trousseau op de kop te tikken. Soms wordt ook het tweetal gecombineerd met pinot noir. Is dat traditie? Niet direct. Maar het levert in het geval van deze Rouge Tradition wel een subtiele, levendige rode op. Transparante kers, vlezig, paddenstoel, fluwelen bank, donker satijn, frisse donkere avond met hier en daar een knipogende ster. (Zie ook de chardonnay van Rolet.)

wine-score-star
Rood
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine Rolet pinot noir >poulsard >trousseau >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 23.85
wine-score-star
Rood
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine Rolet
pinot noir >poulsard >trousseau >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 23.85
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.