Valdivieso Carmenère ‘Single Vineyard’ - De Grote Hamersma

Valdivieso

Carmenère ‘Single Vineyard’ 2021
Geproefd op 16 februari 2023

Single maar niet lang alleen meer. Een duurzame relatie ligt in het verschiet. Met rood vlees. Maar dan wel graag van een onvervalste scharrelkoe. Want we hebben hier ook te maken met een carmenère die met respect voor de natuur de fles heeft bereikt. 

Van druiven die afkomstig zijn van een wijngaard in Peumo die als Cabaña Blanca bekend staat. Maar dat 'witte huisje' staat een kloeke, donkerhuidige, in leer gebonden carmenère niet in de weg. Bramen uit het donkere bramenbos. Kersen met Callebaut-cacao naast een kopje gitzwarte espresso, langzaam en beheerst invoegende tannines. Het nieuwe oogstjaar presenteert een wat geruststellender alcoholpercentage van 14 procent, een procent minder dan 2020. Flatteert 'm.

Wie deze Valdivieso nog niet kent, moet deze single vineyard beslist eens proberen. Het is de garantie voor een beklijvende first date.

wine-score-star
Rood
- Peumo Valley - Chili
Producent: Valdivieso carmenère >
14%
vol
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
wine-score-star
Rood
- Peumo Valley - Chili
Producent: Valdivieso
carmenère >
14%
vol
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 11.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.