Krásná Hora Pinot Noir - De Grote Hamersma

Krásná Hora

Pinot Noir 2020
Geproefd op 31 maart 2023

Als je kijkt naar de etiketten van Krásná Hora, valt het op dat sommige wijnen een speelse uitmonstering krijgen. Deze zijn vaak experimenteel, anders en vernieuwend. De klassiekere wijnen van het domein krijgen een wat soberdere uitstraling. Serieus, zakelijk en toch modern. Tot die laatste categorie behoort deze Pinot Noir.

Hij heeft een zeer lichte kleur en bijpassend laag alcoholpercentage van slechts 12,5%. Wat overigens tegenwoordig totaal geen nadeel mag heten. De geur is mooi volwassen met rode kersen, rozenbottel en granaatappel. Prikkelend op de tong met bosgrond en diepe tonen van chocolade en mokka. 

Serieus goed. Niet vergelijkbaar met rode Bourgogne, maar eerder in de categorie van de Duitse pinot noir. Spätburgunder was misschien een betere benaming geweest. Hoge zuren en hoge doordrinkbaarheid dankzij nauwelijks waarneembare tannines. Knap gemaakt. 

wine-score-star
Rood
- Moravië - Tsjechië
Producent: Krásná Hora pinot noir >
12,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 17.50
wine-score-star
Rood
- Moravië - Tsjechië
Producent: Krásná Hora
pinot noir >
12,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.