Kaiken Malbec ‘Ultra’ - De Grote Hamersma

Kaiken

Malbec 'Ultra' 2019
Geproefd op 9 april 2023

Ultra uit Uco, de vallei in Mendoza voorbestemd voor de mooiste malbec. 

Fijne, gelaagde uitvoering. Waar veel uitvoeringen zich nog wel eens behaagziek willen presenteren met het eendimensionale zoet van overrijp fruit, een extra dosis Arabische gom 'vanwege het mildere mondgevoel' en in de hoogglans gezette tannines wenst deze van Montes niet zijn entree te maken als 'allemansvriend'. Eigenzinnig, eigen karakter en een eigen kijk op malbec zijn meer van toepassing. 

Met de hand geplukte druiven uit wijngaarden in Chacayes, Altamira en Gaultallary spendeerden hun eerste jeugdjaar in Frans eiken en bundelden hun de krachten. Het bijzondere goede oogstjaar 2019 (geconcentreerde, mooi uitgebalanceerde wijnen met een heerlijke fraîcheur) leverde een malbec af met veel geur- en smaakwendingen. Cassis, bramen, kleine pruim, associaties met bosgrond, donkere tabak, zwarte olijf en dito truffel, fijne zuren die het doordrinken bevorderen. Zeer fraai. 

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Kaiken malbec >
14,5%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Voordeelwijnen € 16.65
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Kaiken
malbec >
14,5%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Voordeelwijnen € 16.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.