San Tanaro Barbera d’Asti Superiore - De Grote Hamersma

San Tanaro

Barbera d'Asti Superiore 2020
Geproefd op 3 mei 2023

Barbera die in handen is gevallen van een grote bottelarij, ene FDB SLR te Cocconato volgens het achteretiket. Dat belooft gewoonlijk niet veel goeds. Maar soms zit het mee. Dan vraag je je af wat die druif misdaan heeft om in handen van zo'n schier anonieme flessenvuller te vallen. Overproductie van een gereputeerd domein die het zodoende niet onder eigen naam kan verkopen? Legio mogelijkheden. 

Enfin. Prima noord-Italiaan. Uit een puik jaar bovendien. 2020 wordt in Piemonte als een 'klassieker' aangeduid, een jaar waarin de barbera overigens beter voor de dag kwam dan buurtgenootje nebbiolo. Dat uit zich in deze San Tanaro - die voor de vorm vernoemd is naar een rivier in zijn geboorteregio - via rijpe, maar zure kersen. Bramen ook. Nog wat zuren: als van aceto balsamico. Gedroogde pruimen, krent, wat laurier. Plus nog een handje bijdragen uit het kruidenrek. Kortom, hoop te beleven. 

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: San Tanaro barbera >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnvoordeel € 9.98
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: San Tanaro
barbera >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnvoordeel € 9.98
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.