Cadis Valpolicella - De Grote Hamersma

Cadis

Valpolicella 2022
Geproefd op 24 juni 2023

Valpolicella is een streek die bij menig Italië-liefhebber het hart sneller doet kloppen. Want: herkomstgebied van blockbuster-Arnold-Schwarzenegger-rood zoals Amarone en Ripasso. Je zou toch bijna vergeten dat er ook nog een lichtvoetige variant wordt gemaakt. De instapper uit de streek komt simpelweg op de markt onder de naam Valpolicella en wordt ook wel gezien als het Italiaanse antwoord op Beaujolais.  

De Cadis Family Tradition doet wat je mag verwachten van Romeo & Julia rood uit de achtertuin van Verona. Fris en licht rood zomerfruit bieden. Aardbeitjes, frambozen, rode kersen, Jantje-zag-eens-pruimen-hangen, een licht koetjesreepbittertje en sappige zuren dit oogstjaar. Aperitief materiaal dat graag dertig minuten voor openen in de koelkast verblijft. Dat geeft precies genoeg tijd om er een pastaatje bij te maken. 

wine-score-star
Rood
- Valpolicella - Italië
Producent: Cadis corvina >molinara >rondinella >
12%
licht
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6.65
wine-score-star
Rood
- Valpolicella - Italië
Producent: Cadis
corvina >molinara >rondinella >
12%
licht
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.