Vera de Estenas El Bobal de Estenas - De Grote Hamersma

Vera de Estenas

El Bobal de Estenas 2022
Geproefd op 17 juli 2023

Zie ook de witte van dit domein en weet dan dat je te maken hebt met een bodega die zijn eigen koers vaart en zich heeft ontfermd over 'druiven met een afstand tot wijnmarkt.' Voor hun blanco gebruiken ze de tardana en voor rood de bobal, ook bepaald geen druif uit de Champions League. Niet al te lang geleden werd deze slechts ingezet om wat goedkoop volume aan 'ander rood' toe te voegen. Als ie bofte mocht ie solo, als budgetrosé. 

Maar kijk aan, de importeur van dienst was eens neergestreken in een tapasbar in het nabijgelegen Valencia, kreeg daar als 'open wijn' deze ingeschonken en genoot van het zonnige en zondige rodnborstige donkere fruit, het vlezige, aardse, onbekommerde, oorspronkelijke, het boertige.  

'Op amfora opgevoed, señor' vervolgde de tapasman annex wijnschenker. En nog eens bijvullend schonk hij hem ook een inkijkje in zijn boekje met geheime adres: 'Kijk, de bodega is hier niet ver vandaan.' 

wine-score-star
Rood
- Utiel-Requena - Spanje
Producent: Vera de Estenas bobal >
12,5%
medium
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 13.50
wine-score-star
Rood
- Utiel-Requena - Spanje
Producent: Vera de Estenas
bobal >
12,5%
medium
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.