Cellers de Scala Dei Prior - De Grote Hamersma

Cellers de Scala Dei

Prior 2019
Geproefd op 19 juli 2023

Grote wijn uit Scala Dei, het kleine dorpje in Priorat waar al meer dan vijfhonderd jaar groot rood wordt gemaakt. Er wordt wel beweerd dat er in die tijd niets aan de stijl is veranderd. Maar dat valt te bezien. 

Zo is Cellers de Scala Dei bijvoorbeeld pas in 1973 opgericht en wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van de zegeningen van moderne wijnmaaktechnieken. Zoals het langzaam en koel fermenteren op lage temperaturen. Dat zorgt voor meer intensiteit, kleur en complexiteit. Een scala aan geuren en smaken ontvouwt zich. Van truffel en andere aardzwammen. Vochtige bosgrond. De geur van een verlaten Spaanse dorpsplein vanwege de siësta. Maar ook bramen, geflambeerde kersen, zwarte bessen en pruimen. Milde zoetheid, frivole zuren. Beheerste tannines, lui lummelende bitters. 

En het mooie van een grote wijn is dat de volgende slok zich weer anders zal presenteren. De snelle dorst lessen is geen prioriteit. 

wine-score-star
Rood
- Priorat - Spanje
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 40.00
wine-score-star
Rood
- Priorat - Spanje
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 40.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.