Mont d’Oraàs A.D.N.64 - De Grote Hamersma

Mont d'Oraàs

A.D.N.64 2020
Geproefd op 26 juli 2023

Vin de France. En zonder jaartal. Maar we weten wel dat we het te maken hebben met een klein domein van net aan vijf hectaren, bij Bys, in de gemeente Oraàs (Béarn). 

Wie daar wel eens is geweest, weet dat de Pyreneeën met hun schaduw deze appellation bereiken. Aan donkere partijen, compactheid, stevigheid en tannines ontbreekt het de wijnen van deze producent dan ook niet. En als je als tannat dat dan ook nog eens van nature hebt meegekregen, zal het je niet verbazen dat je hier niet te maken krijgt met een juffershondje dat al staat te trillen van de zenuwen als ie zelfstandig de stoep af moet.

Dik zwart fruit. Donkere kersen. Stevige zuren.  Groene kruiderij. Tannineuze genereuse. En toch uiterst vrolijk van inborst, zodat je zelfs zou kunnen spreken van een vin de soif. Al moet je dorst niet al te oppervlakkig zijn. En mag je trek in eend apart of hoeksteen van een cassoulet zelfs groot zijn. 

wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Mont d'Oraàs tannat >
13%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 10.95
wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Mont d'Oraàs
tannat >
13%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.