San Fereolo Valdibà - De Grote Hamersma

San Fereolo

Valdibà 2021
Geproefd op 28 juli 2023

Stadsmeisje Nicoletta Bocca uit Milaan trok in 1992 de heuvels van Dogliani in, leeft er inmiddels dertig jaar als kluizenaar en wordt in één adem genoemd met Elisabetta Foradori, la grande dame delle Dolomiti, tevens beschermvrouwe van de teroldegodruif. Dat is ook een puur natuurmens, en net als zij een hoofdrolspeelster in de documentaire Senza Trucco: Le Donne del Vino Naturale. Gaat dat zien, gaat dat zien. En ga dat drinken, ga dat drinken deze wijn. 

Bocca en haar wijnranken. Een beter huwelijk dan menig van mijn vrienden hebben. Dit is dolcetto tot kunst verheven. Zwart serieus fruit, rood monter fruit, zwarte peper, bitters (van cacao en espresso), bessenzuren die plagerig de mond bespelen. Een en ander gehuld in de smeulende nadampen van een klein kampvuurtje. In de kelder komt er echter geen hout aan te pas. Dit is puur natuur, met druifeigen gisten en rijping op de lies in rvs en daarna op fles. 

Superiore klassieker.

wine-score-star
Rood
- Italië - Italië
Producent: San Fereolo dolcetto >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 22.50
wine-score-star
Rood
- Italië - Italië
Producent: San Fereolo
dolcetto >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.