Zeroïne L21 Pi Rie - De Grote Hamersma

Zeroïne

L21 Pi Rie 2020
Geproefd op 28 juli 2023

Maylis Bernard, de vrouw van Jean-François ('Fanfan') Ganevat. Lees meer over zijn onorthodoxe - of juist heel traditionele - manier van wijn maken bij La Croix des Batailles. Enfin, wat hij kan, kan ik ook, dacht zij. Ging aan de slag met pinot noir en....riesling uit de Elzas en smolt deze samen tot één wijn. Gaat als rood door het leven maar oogt zelfs nog lichter dan menige blanc

Onalledaags? Oui. Maar het achteretiket waarschuwt ons al: 'Je suis un vin vivant, libre, sensible...conventionellement incorrect.' Waarvan acte. 

Het nerveuze van pinot noir, alerte kersen op een tableau bospaddenstoelen, het rokerige van riesling, een zuchtje exotisch, een mineraalstraal aan zuren. Een zucht marmeladebittertjes. Abrikoos, sinaasappelschil, doorkijk, licht, transparant. 

Onalledaags? Oui, oui, oui. 

Voor wie? Voor wie wel eens wil weten hoe echt goede natuurwijn kan smaken. Maar attentie: voordat je het weet, ben je er aan verslaafd. 

wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Zeroïne pinot noir >riesling >
11,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 31.00
wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Zeroïne
pinot noir >riesling >
11,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 31.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.