Clos Marie L’Olivette - De Grote Hamersma

Clos Marie

L’Olivette 2021
Geproefd op 28 juli 2023

Volgens de toonaangevende Franse wijngids Bettane + Desseauve ‘benadert Clos Marie de status van de ideale languedocien’. Komt uit de appellation Pic Saint-Loup, het relatieve koele noorden van de Languedoc. Syrah heerst. Wijnmakers Françoise Julien en Christophe Peyrus vormen het schaduwkabinet en fungeren als spindoctors. 

Samen met grenache en cinsault komt de boel in beweging en davert het van het gezonde en onstuimige fruit. Kersen, frambozen, zwarte bessen, bramen, lavendel, tijm. Het is behoorlijk dringen geblazen. En bovendien willen ze van alles tegelijk: zoet, rijp, zonnig, mildzurig, lichtpeperig, frivool en sappig zijn. 

Maar ze tot de orde roepen heeft geen zin. Het zit nu eenmaal in hun karakter. Een van de beste wijnen uit de streek. Maar dat wisten we al: van Bettane + Desseauve.

 

 

wine-score-star
Rood
- Pic Saint-Loup - Frankrijk
Producent: Clos Marie cinsault >grenache >syrah >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 22.50
wine-score-star
Rood
- Pic Saint-Loup - Frankrijk
Producent: Clos Marie
cinsault >grenache >syrah >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.