Château Cesseras - De Grote Hamersma

Château Cesseras

2019
Geproefd op 6 augustus 2023

La Livinière, de eerste appellation binnen de Minervois-appellation. En verdiend, als alle wijnen op het niveau van Cesseras zijn. Wijngaarden die al sinds 1840 in handen zijn van de familie Ournac, tegenwoordig Pierre-André, Guillaume en Camille. 

We proefden hun wijnen in etappes, eerst 2006, later de 2012 pas weer. Destijds met de kracht en de lenigheid van een balletdanser. Spagaat van kersen en frambozen. Likeurzoet. Milde peperigheid. En een afdronk die ons deed denken aan het voortdurend open- en dichtgaan van de zware toneelgordijnen tijdens een nauwelijks aan kracht inboetend applaus. 

Ook nu weer een open doekje, ook nu verdient de 2019 een encore. Heerlijk oogstjaar bovendien. Met als enig smetje: er is niet veel gemaakt. Moet je je bijkans nog haasten om een slow wine te bemachtigen ook. 

wine-score-star
Rood
- Minervois La Livinière - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 17.50
wine-score-star
Rood
- Minervois La Livinière - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.