Tenuta Mara Guiry - De Grote Hamersma

Tenuta Mara

Guiry 2020
Geproefd op 15 september 2023

Biodynamie op zijn allerpuurst. 

550 vogelnestkasten, 70 vleermuiskasten, 10 nesthuizen voor insecten en een stal voor drie paarden die worden ingezet om het land te bewerken maken deel uit van het domein. 

Ga er langs en ontdek bovendien dat in de wijngaard 104 verschillende sangioveseklonen staan aangeplant. Die uiteindelijk wijn mogen worden in betonnen eieren, beschilderd zijn door kunstenaars. Gregoriaans gezang klinkt in de wijnkelder terwijl de druiven in de wijngaard nota bene al zijn opgegroeid met Mozart. Een wine relais maakt deel uit van 'het concept'. 

Gelukkig maar dat de wijn zelf ook de moeite waard is. Want stel je toch eens voor zeg...Donkerrood met een opstaand randje. Schaduw, donkere kersen, koffiemaalsel en cacao, bramen en een zucht peper, balsamicoazijn en smeuïge tannines. Grote rosso uit de regio Emilia-Romagna waar het toch niet altijd tot jubel leidt. 

wine-score-star
Rood
- Rubicone - Italië
Producent: Tenuta Mara sangiovese >
14%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 18.50
wine-score-star
Rood
- Rubicone - Italië
Producent: Tenuta Mara
sangiovese >
14%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 18.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.