Fazenda Agricola Prádio Mencía - De Grote Hamersma

Fazenda Agricola Prádio

Mencía 2020
Geproefd op 15 september 2023

Ribeira Sacra, het deel van Galicië dat ongeschikt is voor druivenplukkers met hoogtevrees. De hellingen van de wijngaarden gaan hier bijna loodrecht naar beneden. Ribeira Sacra: vooral bekend om zijn wit. Maar ook de mencíadruif, die het zo goed doet in het verderop gelegen Bierzo, Valdeorras en Monterrei, geeft hier aantrekkelijk rood. Precies de juiste zwoelheid, zachtheid en rijpheid. De eigenzinnige mencíadruif heeft zich laten inpalmen door een wijnmaker die zijn vak verstaat. Plukt met de hand, en vrij vroeg Ontsteelt zijn druiven. Werkt biologisch. Frivool, lichtzinnig primair rood fruit, met een aantrekkelijk zuur- en zoetinspanning. Beangstigend doordrinkbaar. 

Ruim maar dan ook ruim onder de 14 procent alcohol ook. Dan blijft volgens de betere producenten  - en dit is er zo een -  ‘het ware karakter van de druif intact’.

wine-score-star
Rood
- Ribeira Sacra - Spanje
Producent: Fazenda Agricola Prádio mencía >
12%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 24.50
wine-score-star
Rood
- Ribeira Sacra - Spanje
Producent: Fazenda Agricola Prádio
mencía >
12%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 24.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.