Bodegas Orbén Malpuesto - De Grote Hamersma

Bodegas Orbén

Malpuesto 2019
Geproefd op 16 september 2023

Indrukwekkend rioja's maakt deze bodega. Hun 'eenvoudiger' Orbén beoordeelden we al vaker. 'Keurig in conversie richting biologisch,' noteerden wij over deze.. 'Keurig ook het eiken beteugeld. In Spanje willen ze om indruk te maken nog weleens de plank misslaan door te veel van die planken te gebruiken. Vroeger… Ja, vroeger was alles beter. Maar van de Spanjaarden zelf die dat vloeibaar hout lekker vonden, ligt het grootste deel nu inmiddels zelf ook al tussen wat planken. Zuiver en op fruit gemaakt dus. Het hout een steuntje, een vermoeden, even wrijven met de geschuurde nerf mee. Donkere kersen, bessen en peperigheid lichten op. Innerlijke beschaving uit zich.

Malpuesto bevindt zich hoger in de pikorde. Toch ook hier geen nadrukkelijk gepoch met duur eiken. Ondanks de inzet van nieuw Frans, tijdens de fermentatie en de lagering. Diep en geconcentreerd. Echter, geen frons tussen zware wenkbrauwen. Mooi parfum waait in. Mannelijk maar niet macho. Zoet maar niet plat. Vol en donker fruit. Stoer, krachtig. Kersen, cacao en compact. Bramen, bosbessen en balsamico. Uit een jaar dat officieel als 'excelente' de boeken in is gegaan.

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Bodegas Orbén tempranillo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 45.48
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Bodegas Orbén
tempranillo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 45.48
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.