Terroir al Limit Terra de Cuques negre - De Grote Hamersma

Terroir al Limit

Terra de Cuques negre 2018
Geproefd op 25 oktober 2023

Dominik Huber. Trekt al sinds het jaar 2000 op met Eben Sadie, Zuid-Afrika's levende wijnlegende. Destijds plukte hij samen met hem in Spanje bij Mas Martinet, vernieuwer/verbeteraar in Priorat. Daarna samen langs Sadie's Spiceroute in Swartland getrokken en een project gedaan in Priorat. Maar waar hun wegen uiteindelijk scheidden, bleef de vriendschap. Ook al omdat Dominik solo buitengewoon goede wijn bleef maken.

Vanaf 2007 ging hij zich fulltime bezig houden met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderde ook de wijze van wijn maken. Barriques liet hij vervangen door vaten van 500, 1200 tot 3500 liter. Extractie plaats maakte plaats voor een traditioneel Bourgondische stijl. 'Vinification entière', geen pigeage of remontage, alles om het ontstaan van traditionele Powerhouse Priorat te vermijden. 

Gelukt. Een weldaad aan rijpe zwarte bessen, kersen, bessen, pruimen, een levend stilleven met een zachte inzet van specerijen, zalvende tannines, fraîcheur en subtiliteiten die zich in de afdronk aaneenrijgen. En dan te bedenken dat dit volgens Huber - geheel indachtig zijn Bourgognefilosofie-  nog maar zijn 'villagewijn' is. Met Dits del Terra, Arbossar en Pedra de Guix voorziet hij ook nog in premier crus en met Les Tosses en les Manyes in grand cru-wijnen. (Maar bezoek vooral ook zijn Terra de Cuques blanc)

wine-score-star
Rood
- Priorat - Spanje
Producent: Terroir al Limit carignan >garnacha >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 38.75
wine-score-star
Rood
- Priorat - Spanje
Producent: Terroir al Limit
carignan >garnacha >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 38.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.