Rall Red - De Grote Hamersma

Rall

Cinsault 2021
Geproefd op 3 november 2023

Allemaal hoogvliegers, die wijnen van Donovan Rall, de man die in 2005 afstudeerde aan de Universiteit van Stellenbosch en in 2007 begon met 'landjepik' in zijn geliefde Swartland. Oude, kleine wijngaarden wilde hij hebben. En die vond ie. Voor wit en voor rood.

Ziehier bijvoorbeeld zijn pure cinsault, voor de helft afkomstig van old bush vines in Darling en voor de andere helft van old bush vines in Swartland. Hand geplukt, met de voet gekneusd en eigen gisten eerst. Lagering op beton en gebruikt hout. Ongefilterd en niet geklaard. En zo klaart Donovan die job. Om van cinsault - wat toch anders een behoorlijke saaipiet kan zijn - een buitengewone rode te maken.

Vijf sterren van Platter, 94 punten van Tim Atkin. Voor een wijn die zich op een bepaalde manier presenteert als een wel heel erg goede pinot noir. Met het fijne fruit, de subtiele herfstverwijzing, de milde zuren, de fijne tannines, de verdieping en de elegantie.

Of zoals de maker het zelf verwoordt: 'A big wine doesn't have to be bold.'

wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Rall cinsault >
12%
medium
Duurzaam
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 26.45
wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Rall
cinsault >
12%
medium
Duurzaam
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 26.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.