Bij Poke bowl zalm, passen wijnen zoals sauvignon blanc, chardonnay, chenin blanc.
Laten we de smaken van een pokebowl eens uiteenrafelen. Waar komen we uit? Bij een ragfijn samenpel van zoet en zuur, fris en hartig, met verschillende texturen. Vlakbij en net iets gevarieerder dan sushi. Als er zalm op ligt, hebben we nog een rijk vettigheidje ook.
Voer de term in en bezie op deze site het gesuggereerde nat: chardonnay, sauvignon blanc en chenin blanc. Zeker, zij het dat je sauvignon riskeert te fris, te zuur te worden. Chardonnay en chenin bestaan in wat gullere versies, beetje houtrijping eraan, die de zalm en de zoetzure rijst een welkom complimentje geven. Rest de vraag of iemand bij zo’n typisch afhaalgerecht als pokebowl zijn betere flessen opentrekt, want in die categorie zitten deze wijnen. Maar waarom niet? Het prettig kleuren van het leven is iets wat je zelf moet doen. Binnen of buiten de lijntjes.