Bij Kikkererwtensoep, passen wijnen zoals rosé wijn uit Rioja, rode wijn uit Montepulciano d’Abruzzo, rode wijn uit Chianti.
Kikkererwten zijn in de culinair vooruitstrevende kringen de grote hit van de laatste paar jaar. Maar, dat moet gezegd, heel vaak in de vorm van hummus. Ik was laatst op een Amsterdams partijtje van vleesvermijders waar het ganse buffet bestond uit hummusvariaties. Terwijl de Italianen er ook weg mee weten! La zuppa di ceci bijvoorbeeld is een inpakkende maaltijdsoep van (deels) gepureerde kekers met pasta erdoor, op smaak gebracht met rozemarijn en je allerbeste olijfolie extra vergine.
Bijzonder rap te maken, bijzonder smakelijk in tijden van tegenvallend weer of andere stress. Zeker dan is een glas wijn ernaast welkom. Dat mag, als je stemming het toelaat, een Rioja rosé zijn, maar net zo goed iets roods. Chianti smaakt dan goed, net zoals een Montepulciano d’Abruzzo. En dat mogen de dagelijkse versies zijn, niks duurs of chics, gewoon oprechte rosso van Sangiovese- of Montepulcianodruiven.
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Wijnkring
Te koop bij Hoogvliet
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Enoteca Sprezzatura
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Wijnkring
Te koop bij Wijnkring
Te koop bij Gall & Gall