Bij Eendenborst met appel, passen wijnen zoals pinot noir, riesling, gewurztraminer.
Ooit was eendenborst zeer populair, nu moet je soms moeite doen om hem te vinden. Jammer. Vandaag stel ik voor hem de bereiden met kleine blokjes appel. Niet moeilijk hoor, het vet van de borst kruislings inkerven, 10 minuten zachtjes bakken op die velkant alleen, zonder toegevoegd vet, en dan nog 2 minuten op de andere kant. Haal uit de pan en bak er blokjes appel in, met een tak tijm en wat pul biber, de zoete Turkse chilivlokken.

Wijn in het glas: Pinot Noir met stip op één (lekker gekoeld door een uurtje koelkast), gevolgd door een Riesling (mag een zoetje hebben) en, voor een dolle nazomeravond, de geparfumeerde Gewurztraminer uit die goede oude Elzas. Gebakken aardappels erbij en je goede muts, om op te zetten.
Te koop bij Jumbo
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Winterberg Wijnen
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Dokter Maler
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Vinoblesse
Te koop bij Pieksman Wijnwinkel
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Wijnkring