Rode wijn bij vis

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is, dan schrikken we er niet meer van.

Een licht gekoelde pinot noir of gamay bij een om en om gebakken tonijn met fiks wat peper. Een jonge, houtvrije tempranillo als voornoemde zeebiefstuk een grillruitje heeft gekregen plus een tomatensalsa on the side. Net als bij zalm van de grill of de BBQ. Of een dolcetto bij een moot zwaardvis met paddenstoelengarnituur. Laat maar komen.

Alle artikelen in de categorie:

Aarbeien, wat eten we erbij?

Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...

Voorjaarswijnen

Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Rode wijn bij vis

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is,...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.