Recept voor côte de boeuf bij syrah - De Grote Hamersma

Recept voor côte de boeuf bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse syrah er zo mooi bij combineert. En het leuke is dat je dit gerecht ook thuis kunt maken, hier het recept met daaronder de bijbehorende video:


Béarnaisesaus ingredienten

1 deel dragonazijn
1 deel eigeel
2 delen gesmolten boter
Verse dragon en zout

Béarnaisesaus bereiding

Dragonazijn au bain-marie verwarmen in metalen kom, eigeel en gesmolten boter er langzaam doorheen kloppen tot kwarkdikte (lobbig), voor het serveren nog wat gehakte dragon erdoor roeren. Op smaak maken met zout.

Côte de Boeuf ingredienten

Côte de Boeuf van 5 cm dik, ongeveer 750 gr (voor 2 personen)

Côte de Boeuf bereiding

Het vlees aan beide zijden goed zouten. De bbq (of grill pan/koekenpan) goed heet laten worden. Beide kanten van het vlees op hoge temperatuur mooi bruin aanbakken, ongeveer 2 minuten per kant. Dan het vlees In de oven verder garen tot een kerntemperatuur van 37 graden. Vlees uit de oven nemen en verpakken in aluminiumfolie. Verder laten rusten, waarbij de kerntemperatuur tot 45 graden oploopt (voor medium/rare).

Groenten naar keuze, bijvoorbeeld groene asperges, haricots verts, spitskool, bietjes, bospeen. En altijd lekker met in de roomboter gebakken aardappels.

Alle artikelen in de categorie:

Groene rosé

De zon draait al weer warm. De natuur heeft weer kleur op de wangen. En daarmee neemt ook de dorst naar de vrolijkste aller wijnsoorten toe. Alle seinen staan weer op groen voor rosé. Nog even voor a...

Top 10 pinot grigio onder 10 euro

Hier vind je de actuele top 10 pinot grigio onder 10 euro van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere tempranillo wijnen daarom v...

Top 10 pinot grigio

Hier vind je de actuele top 10 pinot grigio van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere tempranillo wijnen daarom vind je hier ee...

Recept voor côte de boeuf bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sap...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.