Verkopen groene labels wijn?

Groenvoorzieningen

Iedereen wil beter boeren. Maar meestal kost beter boeren meer. Loont de extra investering? Verhogen groene labels de waarde van een wijn voor de consument? Jamie Goode deed een kleine studie en kwam tot de volgende conclusies.

Er zijn helaas nog maar weinig groene labels die wijdverbreide erkenning krijgen van de consument . 'Organisch' wordt wel algemeen erkend en de consument is bereidt er een klein beetje meer voor te betalen. Groene labels helpen tegenwoordig ook bij het verkrijgen van een betere distributie, wat weer resulteert in meer wijn verkoop. En niet onbelangrijk door de groene labels te verwerken in de merkidentiteit helpen ze ook om de merkbekendheid en merkwaardering te laten groeien.  


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Hoe ik mijn baan inruilde voor een wijnkelder
Ik maak wijn! Een gek idee eigenlijk. De dagen in de wijnmakerij vliegen voorbij en door alle drukte realiseer ik het me niet altijd, maar ik maak gewoon wijn. Natuurlijk ben ik op....
Rianne Ogink: Wijnvrouwen van Bordeaux
Vaak krijg ik de vraag, “hoe is het om in een klassieke mannenwereld te werken zoals Bordeaux?”. Een uitspraak gebaseerd op een hoop aannames en vooroordelen, niet gek overigens. F....
Rianne Ogink: Laat de oogst beginnen
Laat het oogsten maar beginnen! De afgelopen weken hebben we de nodige kilometers langs alle percelen gemaakt. De wijngaardmanagers en teams kunnen opgelucht ademhalen, hun werk zi....