Top 8 alcoholvrije wijnen - De Grote Hamersma

Top 8 alcoholvrije wijnen

Laten we het zo stellen: de leveranciers waren op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd toen we namens De Grote Hamersma alcoholvrije wijnen opvroegen om te beoordelen. Eerder had met name Harold zich er niet al te lovend over uitgelaten.

Waar Youp van ’t Hek ooit met zijn uitspraak ‘Buckler lul’ er voor had gezorgd dat dit bier acuut doodsloeg, diagnosticeerde Harold alcoholvrije wijn eens als ‘seks hebben met een opblaaspop.’ En dat bleek ook niet bepaald verkoop bevorderend. Maar dat was toen.

Inmiddels heeft de categorie alcoholvrij bier een enorme kwaliteitsimpuls ondergaan. En de populariteit loopt daarmee in de pas. Maar hoe zit het ondertussen dan met alcoholvrije wijn?  Feit is dat we daar ook steeds vaker een flesje van kopen. Maar wat drinken we nu eigenlijk? Of beter gezegd: welke kunnen we het beste drinken?

Omdat De Grote Hamersma nimmer versaagt, hebben we zodoende ‘een verzoek om in te zenden’ verstuurd. En dat vond ruimschoots gehoor. Aldus belandden er in totaal bijna 80 wijnen op de proeftafel, rood, wit, rosé en mousserend.

Om heel eerlijk te zijn: dat was nog geen onverdeeld genoegen. Waar we tijdens het proeven voor De Grote Hamersma om en nabij de vijftig procent van de wijnen tenminste als ‘lekker’ beoordelen (goed voor tenminste een 7), kwamen we nu nog niet verder dan tien procent. Kortom, acht stuks. Eerlijk verdeeld over rood, wit, rosé en mousserend.

Opvallend is dat de meeste van wijnmakers waren die we al kenden van hun vaak erg goede ‘gewone’ wijn en deze kwaliteitsnorm duidelijk ook voor een alcoholvrije uitvoeringen hanteerden. ‘Hier mis je gewoon de alcohol niet’ noteerden we in verschillende gevallen.

Kortom, mogen we dan nu aandacht voor een wereldpremière? De categorie ‘alcoholvrij’ heeft een plek in De Grote Hamersma verworven. Om te beginnen met acht wijnen die je hieronder vindt. Ondertussen hebben we al meer toe kunnen voegen aan onze database, de volledige collectie kun je hier vinden.

Alle artikelen in de categorie:

Top 10 supermarkt sauvignon blanc onder 10 euro

Hier vind je de actuele top 10 supermarkt sauvignon blanc onder 10 euro van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen. Maar er zijn nog veel meer lekkere sauvignon blanc wijnen daarom vind je hier...

Top 10 rosé onder 10 euro

Welkom bij De Grote Hamersma, waar we de top 10 rosé wijnen onder de 10 euro presenteren. Ontdek betaalbare rosés die je smaakpapillen zullen verrassen zonder je portemonnee te belasten. Onze select...

Groene rosé

De zon draait al weer warm. De natuur heeft weer kleur op de wangen. En daarmee neemt ook de dorst naar de vrolijkste aller wijnsoorten toe. Alle seinen staan weer op groen voor rosé. Nog even voor a...

Top 8 alcoholvrije wijnen

Laten we het zo stellen: de leveranciers waren op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd toen we namens De Grote Hamersma alcoholvrije wijnen opvroegen om te beoordelen. Eerder had met name Harold zich er...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.