Kamagurka: Welke wijn bent u?

Enige tijd terug deed marketingonderzoeksbureau Trendbox verslag van de Nederlandse wijnbeleving, die het in opdracht van het Productschap Wijn in kaart had gebracht. De belangrijkste conclusies? Dat ‘wijn staat voor genieten’ en ‘dat wijn echt bij de maaltijd hoort’. 60 procent van de respondenten dronk zelfs weleens wijn bij het eten.

Toen werd gevraagd met welke bekende mensen men een bepaalde kleur wijn associeerde, werd de eetlust flink op de proef gesteld. Bij rood werden Philip Freriks (‘een man die weet waar hij het over heeft’) en Madonna genoemd (‘zij is ouder en krachtig’). Bij wit draafde Cameron Diaz op (‘losbandig, apart, jeugdige uitstraling’). Voor het imago van rosé moet worden gevreesd. Het meest genoemd werd Gerard Joling: ‘schreeuwerig en ordinair’.

Alle artikelen in de categorie:

Aarbeien, wat eten we erbij?

Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...

Voorjaarswijnen

Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Kamagurka: Welke wijn bent u?

Enige tijd terug deed marketingonderzoeksbureau Trendbox verslag van de Nederlandse wijnbeleving, die het in opdracht van het Productschap Wijn in kaart had gebracht. De belangrijkste conclusies? Dat ...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.