Kamagurka: Chardonnay factor 100

De klimaatverandering laat de wijngaardeniers steeds intensiever zoeken naar manieren om druiven te beschermen tegen te intense zonnestralen. Geïnspireerd door de cosmetica-industrie ontwikkelde een biologisch-dynamische wijnmaker uit Californië een sunblock waarmee hij de druiven bespuit die vol in de zon staan. Een van de belangrijkste ingrediënten is aloë vera, dat ook wordt gebruikt in aftersunlotions en sunblocks voor ons mensen. In de afdronk schijnt u er niets van te proeven.

Bekijk hier alle Waanzin & Wijnzin met Kamagurka

Alle artikelen in de categorie:

Boerenkool met worst, wat drinken we erbij?

Daar is hij dan, onze culinaire trots, ons eigenste van het eigenste: de boerenkoolstamppot. Met worst, met een kuiltje jus wellicht. Over het gerecht is allerlei vermakelijks te verhalen. Over dat de...

Erwtensoep, wat drinken we erbij?

We hebben het nauwelijks nog: echte kou. Met strenge vorst, ijs, sneeuw, Elfstedentocht, kranten onder je trui, bevriezende snorren. In plaats van een winter grijst de herfst van oktober tot maart. De...

Pizza, wat drinken we erbij?

Nog steeds schaatsen we de wijnspijstour van de Hollandse winterkost. Maar we moeten realistisch bijven. Niet iedereen heeft altijd zin en tijd om achter het fornuis kunsten te vertonen. En dus komt e...

Kamagurka: Chardonnay factor 100

De klimaatverandering laat de wijngaardeniers steeds intensiever zoeken naar manieren om druiven te beschermen tegen te intense zonnestralen. Geïnspireerd door de cosmetica-industrie ontwikkelde een ...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.