Bourguignon van paddenstoelen

Exclusief recept van Julius Jaspers

Voor 3 personen

Ingrediënten

4 portobello's, in 4-en
250 g champignons, doormidden
3 bospeen, gesneden
1 rode ui, in blokjes
1 tl komijnpoeder
1/4 tl pimentpoeder
3 el zonnebloem olie
200 ml rode wijn
1 el sojasaus
1 el esdoornsiroop
3 el tomatenpuree
500 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
1 el allesbinder
3 takjes platte peterselie, gesneden
grofgemalen peper

Bereidingswijze

1. Meng paddenstoelen, wortel, ui, komijn, piment, zonnebloemolie en zout en peper en schuif alles in een stoofpan een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.
2. Zet de stoofpan uit de oven op het vuur, blus de groentes af met wijn, breng aan de kook en laat 5 minuten indampen.
3. Voeg sojasaus, esdoornsiroop, tomatenpuree, groentebouillon en laurier toe, breng opnieuw aan de kook en laat een kwartier garen/indampen.
4. Bindt de bourguignon met wat allesbinder en laat nog even koken en indikken.
5. Meng met peterselie en breng op smaak met peper.

LET OP MET ZOUT
De boel komt zonder zout ook al behoorlijk op smaak.

De laatste artikelen

Le Club & Sommeljj de Wijnpodcast

Liever luisteren via Apple Podcasts? Dat kan hier Over deze Wijnpodcast Jan-Jaap (@sommeljj) en Nadien (@leclubdesvins) raken niet uitgepraat over wijn en nemen dat gekeuvel al meer dan 6 jaar op in e...

Wijn Events

Duik in de bruisende wereld van wijnen met onze online wijn event kalender! Of je nu een doorgewinterde sommelier bent of je eerste stappen zet in de wijnwereld, deze kalender is je digitale wijngids ...

Verrassende en verfrissende Côtes de Gascogne van Plaimont

Plaimont is een coöperatie van wijnmakers waarvan de wijngaarden zich uitstrekken van de voet van de Pyreneeën tot in het heuvelland van Gascogne. Binnen de coöperatie bewerken 800 familiebedrijven...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Alle goed scorende week-aanbiedingen, de wijnevent kalender en wekelijks tientallen nieuw geproefde wijnen! Met informatie en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.