Weer een dingetje waar wijnmakers zich zorgen om maken: zuurstof in kurken. Maar wacht even. Dat was toch net waarom wijn bij het ouder worden soms zo interessant kan zijn? Door dat minieme beetje zuu...
Niels van Laatum: Druiven telen nieuwe stijl: van wijnboer naar grondboer
Groen kan altijd anders. Gelukkig maar. Want ondanks dat wijnbouw steeds minder belastend voor milieu en omgeving wordt, is op het op de lange termijn nog steeds niet duurzaam. Althans, zo luidt de me...
Bio blijft hard doorgroeien in Frankrijk
In 2020 was ‘al’ 17 procent van alle wijngaarden in Frankrijk biologisch. Als we ervan uitgaan dat dit wijnbedrijven zijn die dat gecertificeerd doen, want het zijn de officiële cijfers van Agenc...
Job Seuren: Decadent drinken
Ik houd van zoete wijn. Zo, het is eruit. Mijn naam is Job en ik houd van zoete wijn. Nee, natuurlijk niet van lafzoete liebfraumilch of canei, maar van het échte soort. Je weet wel, snobistisch zoet...
Airtender
Airtender is een 100 procent Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het gebruik van lucht en vacuüm om geuren en smaken van wijn en andere consumptieartikelen beter tot hun recht te lat...
Nicolaas Klei: Lekker groen
In het begin werd biologische wijn gemaakt door lieve bevlogen geitenbreiers. Die hadden het beste met ons voor, en nog meer hielden ze van Moeder Aarde, maar van wijn maken hadden ze minder verstand....
Geen wijn maar molotovcocktails
Het kon niet uitblijven, nieuws uit Oekraïne. De invasie door de Russen noodt iedereen tot drastische maatregelen. Wijnmakers zijn gestopt met het bottelen van wijn, maar vullen hun flessen met benzi...
Niels van Laatum: Vergeet alles wat je weet over Franse druivenrassen
Frankrijk is een traditioneel wijnland. Per regio is al sinds de invoering van het appellatie-systeem, ergens halverwege de negentiende eeuw, bepaald welke druivenrassen waar mogen worden gebruikt om ...
Biologische wijn scoort (steeds) beter in Italië
‘Drie bekertjes’ voor deze wijn! Dat klinkt misschien suf maar in Italië ben je een hele baas als jouw wijn Tre Bicchieri (drie glazen) scoort. Gambero Rosso, een Italiaans tijdschrift voor eten ...
Niels van Laatum: De groene sprong voorwaarts
Een heel eind beneden, ergens onderaan ons bolletje, maken ze ook al jaren wijn. Precies, Down Under. Da’s niet eens makkelijk daar, overigens. Warmte, droogte, bosbranden, overstromingen ook –...
Magere melk als vervanger van koper?
Om schimmels als (valse) meeldauw in de wijngaard te bestrijden is een papje van koper en kalk het meest effectief. Helaas. Want koper is een zwaar metaal en via het grondwater ook een bedreiging voor...
Grootste wijnproducent van Zuid-Amerika loopt in de pas
Duurzaam aanpakken, daar gaan tegenwoordig hele strategieën aan vooraf. Dat is niet gewoon even – uh – aanpakken. De grootste wijnspeler van Zuid-Amerika, Viña Concha y Toro, presenteerd...
Zuurstofarme kurk voor betere Champagne
Weer een dingetje waar wijnmakers zich zorgen om maken: zuurstof in kurken. Maar wacht even. Dat was toch net waarom wijn bij het ouder worden soms zo interessant kan zijn? Door dat minieme beetje zuu...
Niels van Laatum: Druiven telen nieuwe stijl: van wijnboer naar grondboer
Groen kan altijd anders. Gelukkig maar. Want ondanks dat wijnbouw steeds minder belastend voor milieu en omgeving wordt, is op het op de lange termijn nog steeds niet duurzaam. Althans, zo luidt de me...
Bio blijft hard doorgroeien in Frankrijk
In 2020 was ‘al’ 17 procent van alle wijngaarden in Frankrijk biologisch. Als we ervan uitgaan dat dit wijnbedrijven zijn die dat gecertificeerd doen, want het zijn de officiële cijfers van Agenc...
Job Seuren: Decadent drinken
Ik houd van zoete wijn. Zo, het is eruit. Mijn naam is Job en ik houd van zoete wijn. Nee, natuurlijk niet van lafzoete liebfraumilch of canei, maar van het échte soort. Je weet wel, snobistisch zoet...
Airtender
Airtender is een 100 procent Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het gebruik van lucht en vacuüm om geuren en smaken van wijn en andere consumptieartikelen beter tot hun recht te lat...
Nicolaas Klei: Lekker groen
In het begin werd biologische wijn gemaakt door lieve bevlogen geitenbreiers. Die hadden het beste met ons voor, en nog meer hielden ze van Moeder Aarde, maar van wijn maken hadden ze minder verstand....
Geen wijn maar molotovcocktails
Het kon niet uitblijven, nieuws uit Oekraïne. De invasie door de Russen noodt iedereen tot drastische maatregelen. Wijnmakers zijn gestopt met het bottelen van wijn, maar vullen hun flessen met benzi...
Niels van Laatum: Vergeet alles wat je weet over Franse druivenrassen
Frankrijk is een traditioneel wijnland. Per regio is al sinds de invoering van het appellatie-systeem, ergens halverwege de negentiende eeuw, bepaald welke druivenrassen waar mogen worden gebruikt om ...
Biologische wijn scoort (steeds) beter in Italië
‘Drie bekertjes’ voor deze wijn! Dat klinkt misschien suf maar in Italië ben je een hele baas als jouw wijn Tre Bicchieri (drie glazen) scoort. Gambero Rosso, een Italiaans tijdschrift voor eten ...
Niels van Laatum: De groene sprong voorwaarts
Een heel eind beneden, ergens onderaan ons bolletje, maken ze ook al jaren wijn. Precies, Down Under. Da’s niet eens makkelijk daar, overigens. Warmte, droogte, bosbranden, overstromingen ook –...
Magere melk als vervanger van koper?
Om schimmels als (valse) meeldauw in de wijngaard te bestrijden is een papje van koper en kalk het meest effectief. Helaas. Want koper is een zwaar metaal en via het grondwater ook een bedreiging voor...
Grootste wijnproducent van Zuid-Amerika loopt in de pas
Duurzaam aanpakken, daar gaan tegenwoordig hele strategieën aan vooraf. Dat is niet gewoon even – uh – aanpakken. De grootste wijnspeler van Zuid-Amerika, Viña Concha y Toro, presenteerd...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.
Graag je toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Hierdoor kunnen we o.a. onze site verbeteren en optimaliseren. Meer over ons cookiebeleid vind je hier.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.