Wat goed is komt snel: Domaine de Rocheville bestaat pas sinds 2004. Maar eigenaren Philippe en Agnès Porché wisten meteen welke kant ze op wilden. In ieder geval door de Terra Vitis principes te omarmen en biologisch te werken. Omdat je je domein nu eenmaal het snelst op de kaart zet bij de liefhebbers als je de natuur niet te veel opjut.
Ze maken al heerlijk wit van chenin blanc en ook met cabernet franc kunnen ze uit de voeten. Afkomstig van 45 jaar oude stokken in Parnay, met de hand geplukt, ontsteeld en op lage temperaturen vergist. Eiken moest wijken: ten faveure van roestvrij staal.
Zodoende vol op fruit en zonder de vaak zo eigenzinnige strengheid. Geen groenstrook, geen straffe tannines, geen straffe zuren.
Toch o zo karakteristiek. Donkere kersen, zwarte bessen, zwarte peper, het zoet van gebrande paprika en smeuige tannines. Heerlijk koel mondgevoel bovendien. De hitte van het jaar heeft geen vat op 'm gehad.