Dit weekend bereikte ons het trieste nieuws dat onze geliefde collega Nicolaas Klei is overleden. Het hele team is zich kapot geschrokken, zo’n lieve man, zo’n mooi mens.

Als geen ander weet ik dat Nicolaas altijd met wijn bezig was. Zelfs nog toen hij het zelf niet meer dronk.

Maar een gemiste oproep afgelopen zondagochtend om 5 over 8 vond ik wat aan de vroege kant. Toegegeven, de 5 zat in de klok maar toch…

Het terugbellen zorgde voor onthutsing.

In plaats van Nicolaas kreeg ik Marieke, zijn levenspartner sinds jaar en dag, aan de lijn die mij vertelde dat Nicolaas plotseling overleden was. Zomaar. Vanuit het niets.

‘Mooie dood’ zeggen ze dan wel eens. In dit geval zeg ik echter: ‘Het zal wel. Maar doe dat vooral als je oud en der dagen zat bent.’ En dat was Nicolaas nog niet. Hij overleed op zaterdag 4 januari, twee dagen voor zijn 64e verjaardag.

Nog steeds kan ik het niet goed bevatten en dit stukje schrijven ‘ter ere van hem’ valt mij zwaar.

Ik wil het niet.

Ik wil ook niet de hele dag journalisten van andere media aan de lijn die aan mij vragen of ik ze wat meer kan vertellen over Nicolaas Klei. Wat hij heeft bijgedragen aan het wijn drinken in Nederland? Waarom hij zo bijzonder was?

Ik ga er dan ook mee stoppen. Een glas wijn drinken, Franse. En proosten op hem: een vin memoriam

Voor een wijnschrijver. Voor een omfietser. Voor een slankwandelaar. Voor een bijzonder mens.

Mede namens het hele team van De Grote Hamersma,

Harold Hamersma

Alle artikelen in de categorie:

Aarbeien, wat eten we erbij?

Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...

Voorjaarswijnen

Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Dit weekend bereikte ons het trieste nieuws dat onze geliefde collega Nicolaas Klei is overleden. Het hele team is zich kapot geschrokken, zo’n lieve man, zo’n mooi mens. Als geen ander weet ik da...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.