Bij Mac & Cheese, passen wijnen zoals chardonnay, pinot grigio, gamay.
Is de mac ’n cheese bij ons net zo populair als in de VS? Ik twijfel. Ik hoop in ieder geval dat dat dan niet in de vorm is die ze daar zo waarderen, overgare pasta in veel te veel saus van gesmolten treurkaas. Pasta met kaas op z’n Italiaans daarentegen, al dente, olijfolie of boter, parmigiano reggiano of pecorino romano, zwarte peper erover, is een wereldsmaak. Waar volgens onze Wijnspijswijzer chardonnay, pinot grigio en gamay bij passen. Tuurlijk.
Bezie echter de grote reikwijdte van dit advies. In zekere zin staat er ‘drink waar je zin in hebt’. En dat is niet alleen altijd al zo, maar in dit geval helemaal. De smaak van pasta met kaas is een dermate perfecte partner bij zo ongeveer alle wijnen dat ik me verbaas dat er bij proeverijen nog altijd manden suf stokbrood gegeven worden en niet gezellige bakjes van deze bereiding. Moet je eens opletten hoeveel meer wijn je verkoopt, winkelier!