Corte Brenno Rosso Molise - De Grote Hamersma

Corte Brenno

Rosso Molise
Geproefd op 21 december 2020

'Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennopas'. Nog even flink doorrijden dan, want deze zwoele rosso komt uit Molise. De vrij onbekende regio die is omklemd door de Abruzzen, Lazio, Campania en Puglia. 

Heeft een misleidend touwtje om de kurk. Zo een die je ook wel vindt bij prosecco of lambrusco. Ik kreeg dus een mousserend-vermoeden. Bleek ten onrechte. Want hij is plat. Althans, op de manier zoals onze zuiderburen dat zouden uitdrukken bij het bestellen van hun bronwater.

Dat neemt niet weg dat ik hem voor de gelegenheid behoorlijk had teruggekoeld. En verrek! Dat kan die verdraaid goed hebben. Hij is soepel, houtgerijpt en zonnig. Sterk geconcentreerd rood fruit, en kersen gespeld in chocoladeletters. Voor nog geen zeven euro, een dikke aanrader. Maar nogmaals, de tip van de dag: drink hem licht gekoeld.

wine-score-star
Rood
- Molise - Italië
Producent: Corte Brenno montepulciano >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Vomar € 5.99
wine-score-star
Rood
- Molise - Italië
Producent: Corte Brenno
montepulciano >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Vomar € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.