De app

VIND ALTIJD DE BESTE WIJNEN IN DE SUPERMARKT

Het meest complete en actuele aanbod van alle wijnen, inclusief aanbiedingen. Geselecteerd uit de ongeveer 7.000 wijnen die Harold Hamersma proeft voor zijn jaarlijkse wijnkoopgids De Grote Hamersma. Met deze app is het vinden van de beste wijn- en wijnaanbieding in de supermarkt simpel en gemakkelijk.

 • ALTIJD EEN GOEDE WIJN

  Alle wijnen zijn beoordeeld door de Grote Hamersma. Alleen de beste wijnen krijgen een cijfer

 • WIJNFILTER WIJN

  Kies de gewenste kleur, druif of supermarkt

 • ALLE SUPERMARKTEN

  Alle wijnen uit iedere supermarkt zijn geproefd en beoordeeld

 • SCAN EEN WIJN

  Scan de barcode van het etiket en zie direct het resultaat

Veelgestelde vragen

Harold proeft jaarlijks zo’n 7000 wijnen, afkomstig van supermarkten, slijterijen, wijnspeciaalzaken en online wijnhandels. Van deze wijnen beschrijft hij alleen de wijnen die als beoordeling een 7 krijgen of hoger. Al deze wijnen komen in de boeken De Grote Hamersma en De Kleine Hamersma. In de Superwijnen-app zijn alleen de wijnen opgenomen die verkrijgbaar zijn in de Nederlandse supermarkten en grote slijterijen, dat zijn er zo’n 1000.

Het kan zijn dat de wijn niet gekocht is in een supermarkt, of dat Harold een andere mening heeft over deze wijn. In de Superwijnen-app staan alleen wijnen uit de Nederlandse supermarkten, en alleen wijnen die Harold heeft beoordeeld met cijfer 7 of hoger.
Het kan zijn dat deze wijn niet afkomstig is van een supermarkt, of dat Harold een andere mening heeft over deze wijn. In de Superwijnen-app staan alleen wijnen uit de Nederlandse supermarkten, en alleen wijnen die Harold heeft beoordeeld met cijfer 7 of hoger.
Het kan zijn dat een wijn die u heeft gekocht niet meer in het actuele assortiment voorkomt, maar dat er nog wel een aantal flessen in de winkel voorradig zijn. De Superwijnen-app wordt gevoed met informatie afkomstig van de hoofdkantoren van supermarkten, niet van individuele filialen.
De Superwijnen-app wordt gevoed met informatie afkomstig van de hoofdkantoren van supermarkten. Het kan dus zijn dat een bepaalde actie niet naar ons is gecommuniceerd. Ook kan het zijn dat een individueel supermarktfiliaal een lokale kortingsactie voert. Wij horen graag om welke wijn/aanbieding het gaat. U kunt dit mailen naar dgh@nieuwamsterdam.nl

De Superwijnen-app bevat alleen wijnen uit de supermarkten en grote slijterijketens (Gall & Gall, Mitra en Dirck III).

Harold proeft jaarlijks zo’n 7000 wijnen, afkomstig van supermarkten, slijterijen, wijnspeciaalzaken, online wijnhandels. Van deze 7000 wijnen beschrijft hij alleen de wijnen die als beoordeling een 7 krijgen of hoger. De kans dat Harold deze wijn niet kent is uiterst gering. Dus als de wijn niet in het boek of in de app staat, dan heeft deze wijn van Harold een beoordeling gekregen die lager is dan een 7.

De Superwijnen-app wordt gevoed met informatie van de hoofdkantoren van de supermarkten. Het kan zijn dat een filiaal een lokale actie houdt, of een andere prijs hanteert. In dit soort gevallen ontvangen wij graag van u een email waarin u deze variatie in prijzen aan ons meldt. U kunt dit mailen naar: dgh@nieuwamsterdam.nl.

‘Lekker’ is iets heel subjectiefs. Een wijn voor De Grote Hamersma wordt strikt ‘zakelijk’ beoordeeld. Op eigenheid van de druif, soort of streek. Punten worden toegekend kleur, geur, smaak en afdronk. Extra punten kunnen verdiend worden door een wijn die heel goed is in zijn soort en/of voor zijn prijs. ‘Persoonlijke’ voorkeuren (ook niet van Harold) spelen geen rol. Voor wie een wijn niet lekker vindt, kent De Grote Hamersma heel veel alternatieven. Vanzelfsprekend kan het zo zijn dat er een wijn is geproefd die technisch niet correct is (‘kurk’ of anderszins een flesfout). Dan is het goed om te weten dat de meeste supermarkten een wijn die niet bevalt terugnemen en omruilen voor een ander.

De Superwijnen-app is met zorg ontwikkeld en wordt continu getest. Als de applicatie niet meer werkt dan kun je er vanuit gaan dat we dit direct opmerken en actie ondernemen. 

De meest gangbare oplossing om de Superwijnen-applicatie weer aan de praat te krijgen is deze te verwijderen en opnieuw te installeren. Werkt dit niet dan kun je een reset van je iPhone uitvoeren door deze uit te schakelen en weer in te schakelen. 

 Blijf op de hoogte